Tongrolletjes met tomaat en nori

Hallo {first_name},

Weet je niet goed wat je met zeegroenten kan doen? Ik heb deze week een eenvoudig recept met de nori vellen.
De zeegroenten bevatten veel gezonde mineralen, waaronder jodium. Die draagt bij tot een goede werking van de schildklier, die dan weer bijdraagt aan het herstellen van de stofwisseling.
En onze tong bevat veel gezonde vetten, nodig voor alle functies in ons lichaam!




Ingrediënten: ( 2 personen)

400g tongfilets
400g tomaten
2 norivellen
1 sjalot
olijfolie*
witte wijn azijn
3 cm wasabi in een tube
sojasaus zonder suiker*
zwarte peper
himalayazout*

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°. Snij de tomaat in 4, haal de pitjes uit. Snij het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Snij de nori vellen eerst in lange repen, daarna in stukjes van ongeveer 1cm op 1cm. Snij de sjalot fijn. Kruid de tongfilet met peper en zout. Rol ze op en zet ze in een ovenschaal. Giet er een mooie scheut olijfolie over. Zet de vis in de oven, ongeveer 10/15min, afhankelijk hoe dik de rolletjes zijn. Maak intussen de saus. Stoof de sjalot aan in olijfolie, als die glazig is dan voeg je de blokjes tomaat, de nori, 2 soeplepels olijfolie, 1 soep lepel witte wijn azijn, 1 soeplepel sojasaus en de wasabi erbij. Laat de saus opwarmen, laat ze niet te lang koken zodat de tomaat nog mooi in stukjes is. Serveer de saus met de vis.

Per persoon 1 eiwitportie en 1 groentenportie.

Smakelijk!



Leef & Eet

BE 0524.662.211
0495/92.58.46