Mini tonijn quiche

 
Ingrediënten: 

200g tonijn uit blik uitgelekt
60g gemalen kaas (max. 20g vet op 100g)
2 eitjes
2 soeplepels sojamelk 
1 kleine rode ui
2 teentjes look
15g kappertjes
3 soeplepels olijfolie*
50g boekweitvlokken*
1 koffielepel Leef & Eet spicy saus* 

* verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°. Snij de ui en de look fijn. Meng alle ingrediënten en verdeel het mengsel in kleine muffin vormpjes. Bak de hapjes in 10min. gaar en goudbruin. Ze zijn zowel koud als warm lekker. Handig om mee te nemen!

Eet 1/4 van je totaal aantal muffins per persoon om aan 1 eiwitportie te komen, dit recept kan je dan gebruiken op een opstartdag. Hierbij heb je ook 1 vezelportie. Op een standaarddag serveer je er een slaatje bij ( min150g- max200g ) om aan je groentenportie te komen bij je lunch of je diner.