Winters slaatje van kip, pompoen en boekweitcouscous

Ingrediënten: ( 2 personen) 

370g butternut pompoen ( om 300g over te houden na het bereiden)
260g kipfilet
1 koffielepel kippebouillon poeder*
60g boekweitcouscous*
30g amandelschilfers
30g rucola salade
1 sjalot
Olijfolie*
Zwarte peper
Himalayazout*

Voor de dressing:
200ml olijfolie*
1 lookteentje
100ml appelciderazijn
1 eetlepel graantjesmosterd*
Zwarte peper
Himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven op 200°
Schil de butternut, snij die in gelijke blokjes en leg ze open op een bakplaat. Overgiet met een mooie hoeveelheid olijfolie en kruid goed met peper en zout. Bak ze in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. ( de baktijd is afhankelijk van de grootte van je blokjes, even prikken)
Snij de kipfilet in kleine blokjes. Breng 200ml water met de kippebouillon aan de kook, als het kookt voeg je de kippeblokjes toe, laat even weer opkoken en zet het vuur af, laat de kippeblokjes in de bouillon zitten. ( zo blijven ze sappig)
Spoel de boekweitcouscous goed onder stromend water, verwarm 60g water ( dezelfde hoeveelheid van je couscous), als het water kookt voeg je de couscous toe, als het water terug kookt zet je het vuur af en laat de couscous 5 minuten wellen.
Maak de dressing met de ingrediënten ( snij de look fijn), klop die goed door en breng op smaak met peper en zout.
Giet de kip af, snij de sjalot fijn en rooster de amandelschilfers.
Meng de kip, pompoenblokjes, de couscous, de rucola en de sjalot samen met de dressing.
Werk af met de amandelschilfers.

Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groentenportie, 2 vezelporties en ½ notenportie