Vegetarische groentenlasagne

Ingrediënten (2 personen) 

100g pompoenvellen ( kan je zo kopen, bij de ingrediënten mag er alleen pompoen staan, of maak met een mandoline fijne vellen)
1 sjalotje
1 teentje knoflook
150g tomatensaus zonder suiker*
1 eetlepel balsamicoazijn*
1 eetlepel Italiaanse kruiden
150g courgette, in lange dunne plakken
120g mozzarella
olijfolie*
zwarte peper
himalayazout*
30g gemalen kaas

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °
Snij de sjalot en de look fijn.
Kook de pompoenvellen in een grote kookpot met water tot ze beetgaar zijn.
Stoof het sjalotje en de knoflook aan in olijfolie. Voeg de tomatensaus, de balsamicoazijn en de Italiaanse kruiden toe. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
Strijk de courgetteplakken in met olijfolie. Bak ze in een grillpan aan beide kanten. Kruid goed met peper en zout.
Doe een bodempje tomatensaus in een kleine ovenschaal. Maak je lasagne afwisselend met de pompoenvellen, de mozzarella en de courgette met tussenin en bovenaan de tomatensaus. 
Werk af met de gemalen kaas.
Zet in de oven voor 10 minuten, daarna nog 5 minuten onder de grill. 

Per persoon 1 eiwitportie en 1 groentenportie.