Chop choy met kip , scampi en gemengde groenten
Ingrediënten ( 2personen)
125g shitake of kastanjechampignons ( vermindert wat in gewicht na het klaar maken)
100g sojascheuten
50g rode en/of groene paprika
50g rode ui
100g wortel
130g kipfilet
200g scampi ‘s
2 teentjes look
een stukje verse gember van 2cm op 2cm
1 chilipepertje
1 klp sambal
2 eetlepels sojasaus zonder suiker*
1 eetlepel kokosolie*
olijfolie*
1 eetlepel Leef & Eet zoetzure saus*
zwarte peper
Himalayazout*
1/2 koffielepel knijpcitroen*
1 koffielepel groentebouillionpoeder zonder suiker*
10g sesamzaadjes*
250g konjac tagliatelle*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding
Snij de champignons, de wortel, de ui en de paprika in niet te kleine stukken ( we willen ze straks graag beetgaar). Snij de kipfilet in blokjes en pel de scampi en verwijder het darmkanaal ( indien nog nodig). Snij de look, de gember en de chilipeper héél fijn.
Meng de sojasaus met de groentenbouillon, de sambal, de citroen, de zoetzure saus, de look, de gember en de chilipeper.
Verhit de wokpan met de kokosolie en roerbak eerst de reepjes wortel, na enkele minuten voeg je de paprika en de rode ui toe. Deze hebben iets langer nodig. Na een 2 tal minuten samen roerbakken voeg je vervolgens de champignons en de sojascheuten toe. Kruid met peper en zout. Schep de groente uit de wok. Bak nu in dezelfde pan kort de scampi's in olijfolie aan, ze mogen nog niet gaar zijn, haal ze uit de pan en hou ze apart. Giet het sojamengsel in de pan, laat hierin de kippeblokjes zachtjes half garen, zo nemen die alle smaken op. Voeg nu de groenten en de scampi's weer toe en meng alles door elkaar. Werk af met de sesamzaadjes. Spoel de tagliatelle goed af onder stromend water en laat ze 1 minuut koken.Serveer met de konjac tagliatelle.
Dit is per persoon 1 groentenportie , 1 eiwitportie en 1 + 1/2 vezelportie