Tongrolletjes met courgette opgerold

Ingrediënten: ( 2 personen)

300g tongfilets
50g grijze garnalen
1 courgette
olijfolie*
200g champignons
100g kerstomaten
1 teentje look
1 sjalot
1 lente ui
ghee*
200ml witte wijn PureTheWinery *
100ml Leef & Eet curry saus*
citroenflesje*
sojamelk
bindmiddel johannesbroodpitmeel*
zwarte peper
himalayazout *
herbamare *
1 koffielepel gehakte peterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°. Snij de look en sjalot fijn. De champignons en kerstomaatjes snij je in twee en het lente uitje in ringetjes.  Snij de courgette met een dunschiller in lange repen.
Dep de tongfilets droog,  kruid met peper en herbamare. Leg telkens 1 filets op de plakjes courgette en rol ze samen op.
Schik de rolletjes in een ovenschaal, giet er olijfolie oven en een scheutje ( de rest heb je nodig voor de saus) witte wijn van PureTheWinery ( die is zonder suiker). Zet in de oven voor een 12 tal minuten ( afhankelijk van de oven en de dikte van de filets)
Stoof het sjalotje en look aan in de ghee, blus met de witte wijn en laat deze voor de helft inkoken, dan voeg je de curry saus toe en laat nog even zachtjes meekoken.
Bak de champignons aan, kruid met peper en zout en voeg op het laatste de kerstomaatjes toe.
Voeg bij de saus nog een scheutje wat sojamelk, enkele druppels citroen, kruid eventueel nog bij en bind de saus met johannesbroodpitmeel als je die wat dikker wil.
Dien de tongrolletjes op met de saus, de champignons en kerstomaatjes, werk af met de lente ui, gehakte peterselie  en de grijze garnalen.
Dit is per persoon 1 eiwit portie en 1 groente portie