Torentje van krab/avocado/paprika
Ingrediënten voor de gemarineerde paprika: (in het voorgerecht is dit voldoende voor 2 personen)
2 rode paprika
verse of gedroogde basilicum
zoete paprika poeder
2 teentjes fijn gesneden look
zwarte peper
himalayazout*
6 soeplepels olijfolie*
4 soeplepels witte wijnazijn
4 druppeltjes vloeibare stevia*
knijpcitroen*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180° Leg de paprika op zijn geheel op een bakplaat en zet die 40 min in de oven.
Haal de paprika hierna uit de oven en laat afkoelen. Trek dan het vel eraf, snij hem open en verwijder het steeltje en de zaadjes.
Bedek de bodem van een schaal met de plakjes paprika. Strooi er de peper, het zout, de look, basilicum en paprika over. ( naar smaak)
Doe de wijnazijn met de stevia in een kommetje en voeg traag, al kloppend, de olijfolie toe. Het mengsel zal stilletjes wat dikker worden. Voeg nog een druppeltje citroensap en wat zout en peper bij naar smaak.
Giet die marinade over de paprika en laat minimum 4u marineren in de koelkast.
Ingrediënten voor het torentje van krab/avocado/paprika: ( voor 2 personen)
2 gemarineerde paprika ( recept hierboven)
1 avocado
200g krabvlees vers of uit blik natuur
2 rozemarijn crackers* ( alleen die van bij je consulent)
knijpcitroen*
zwarte peper
chilivlokken
himalayazout*
afwerking: kervel, peterselie blaadjes…
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Verbrokkel de crackers tot kleine stukjes.
Laat het krabvlees uitlekken. Leg 2 mooie stukjes al aan de kant om bovenop je torentje te leggen.
Maal 1 gemarineerde paprika ( de helft dus) in een hakmolen tot je een egale saus krijgt. Kruid naar smaak met peper en zout en zet weer in de koelkast.
Haal het vruchtvlees van de avocado uit, doe in een hakmolen, voeg een 4 tal druppels knijpcitroen toe en mix glad. Kruid naar smaak met chilivlokken en peper. Als je dit iets voordien wil maken dan leg je de pit van de avocado in je mousse, dan zal die beter groen blijven.
Maak je torentje net voor het serveren:
Start met de paprikasaus op je bord.
Daarop maak je je torentje in lagen: de krab, de gemarineerde paprika die niet gemixt is ( snij die in stukken volgens je torentje) , ½ van je stukjes rozemarijn cracker ( de andere helft hou je voor de versiering) en je avocadomousse, eindig met het mooie stukje krab en je verse kruiden.
Werk af met de rest van je stukjes crackers.
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1/2 vezelportie.