venusschelpen met look
Ingrediënten:
1kg venusschelpen diepvries (zie rubriek bestel verse vis)
1 grote of 2 kleine sjalotjes
3 grote teentjes look
zwarte peper van de molen
olijfolie*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Haal de venusschelpen 1uur vóór je ze wil bereiden uit de diepvries. Giet ze in een schaal zodat je het vocht kan behouden. Snij de look en de sjalot fijn. Stoof die samen aan in een mooie hoeveelheid olijfolie. Doe de venusschelpen erbij samen met het vocht. Roer goed door en kruid met peper van de molen. Laat ze opstoven met een deksel, nu en dan eens opschudden. Tussenin nog even een draai van de pepermolen. Net zoals mosselen. De venusschelpen zijn gaar als ze open zijn. ( ongeveer 3 minuutjes)
Je kan dit als hapje serveren voor enkele personen, of als visportie, 1kg hou je ongeveer 200g over, dat is dan 1 eiwitportie.