Zuiders kalfsstoofpotje

Ingrediënten: ( 2 personen)

260g kalfsfilet
100g ui
100g witte selder
100g snijbonen
100g gele paprika
1 pot tomatensaus zonder suiker*
olijfolie*
zwarte peper
himalayazout*
provençaalse kruiden
een handvol verse koriander

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de ui en de paprika grof. De selder in stukjes van een 3 tal centimeters lang. De snijbonen in dwarse stukjes. Stoof de ui, paprika, de selder en de snijbonen samen een 10 tal minuten in een mooie hoeveelheid olijfolie aan. Voeg dan de tomatensaus toe en kruid met peper, zout en een mooie hoeveelheid provençaalse kruiden. Laat verder sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
Bak het vlees, die mag nog licht rosé zijn, hoe lang is afhankelijk van de dikte van je vlees. Voeg als laatste aan de groentensaus de fijn gesneden koriander toe. Serveer de saus met het vlees.

Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groentenportie.
Je kan daarbij eventueel de konjac vezel of quinoa serveren. ( reken dan nog een vezelportie erbij)