Kip in de oven met pompoenpuree, courgette en champignons
ingrediënten: ( 2 personen)
100g butternut pompoen
100g wortel
100g courgette
100g champignons
1 flesje Brothway vegan bouillon*
2 bio kippenbillen van elk 150g ( met kipfilet kan het ook)
½ koffielepel komijnpoeder
½ koffielepel paprikapoeder
½ koffielepel lookpoeder
½ koffielepel currypoeder
himalayazout*
zwarte peper
5 eetlepels olijfolie*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°
Giet de olijfolie in een vuurvaste schaal die groot genoeg is om straks de 2 kippenbillen in te leggen. Meng alle kruidenpoeders door de olijfolie en roer alles goed door elkaar. Draai de kippenbouten goed door de kruidenolie ( eventueel met een borstel instrijken) en laat ze in de ovenschaal liggen. Zet de kip voor 35 minuten in de oven tot de bouten gaar zijn.
Snij de butternut en wortel in stukken. Kook ze samen met de bouillon tot ze gaar zijn, plet ze tot puree en kruid naar wens met peper en zout.
Snij de courgette in blokjes, borstel de champignons proper en snij die ook in blokjes.
Stoof die samen aan in een mooie hoeveelheid olijfolie tot ze beetgaar zijn en kruid ze af met peper en zout.
Serveer de puree en de groenten met de kippenbillen.
Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie