Kipnuggets met curry saus

Ingrediënten: ( 2 personen)

voor de kipnuggets:
260g kipfilet
1 ei
zwarte peper
himalayazout*
60g havervlokken*
olijfolie*

voor de saus: ( kan je meer dan alleen hiervoor gebruiken)
1 ei, gebruik enkel het eigeel
1 koffielepel mosterd zonder suiker*
een koffielepel azijn of citroen
zwarte peper
himalayazout*
250 ml koolzaadolie
curry poeder naar smaak

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Maak eerst de mayonaise. Meng het eigeel, een beetje zout en peper, de mosterd en/of citroen goed door elkaar. Voeg geleidelijk aan wat olie toe en meng dit telkens goed. Voeg niet te veel olie in één keer toe, laat het mengsel telkens goed egaal worden. Blijf olie toevoegen tot alles goed gemengd is. Kruid af naar smaak. Is de mayonaise wat  ‘vettig’, voeg dan nog wat citroen toe. Is je  mayonaise te dik voeg dan een klein beetje koud water toe. ( of kan je bestellen in de rubriek "verse voeding" of via je consulent) Voeg dan naar smaak curry poeder toe. Laat de saus nog wat in de koelkast koelen, dan smaakt hij beter door.
Snij de kipfilet horizontaal middendoor dat je 2 plakjes krijgt. Snij die daarna in stukjes. Klop je ei los en kruid met peper en zout. Draai de kipstukje eerst door je ei en daarna door je havervlokken.
Bak de stukjes kip in een mooie hoeveelheid olijfolie tot de kip gaar is ( niet te lang bakken dan worden ze hard) en de haver een krokant korstje heeft. Serveer met de saus.

Dit is per persoon 1 eiwitportie en 2 vezelporties. Voor de saus hoef je niets te rekenen, je mag er per dag een koffielepel van eten. Je kan ook verse mayonaise bestellen via de rubriek 'bestel verse voeding'