Vol au vent van kip

Ingrediƫnten: (2 personen)

190g kipfilet
100ml sojamelk
180ml Brothway chicken-curcuma*
1 koffielepel johannesbroodpitmeel bindmiddel*
500g champignons (om 400g bereid over te houden)
70g rundsgehakt

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Kook de kipfilet even op in die bouillon tot die gaar is. Haal de kip uit de bouillon. Maak van het gehakt kleine balletjes en leg die 1 min in de warme bouillon. Haal de balletjes er weer uit. Meng de bouillon met de sojamelk en het johannesbroodpitmeel. Laat de saus opkoken tot gewenste dikte en kruid af met peper en zout. Snij de champignons in stukjes en stoof die aan in een beetje olijfolie, laat ze uitlekken in een vergiet.  Meng de saus, de champignons, de balletjes en de in stukjes gesneden kip.

Per persoon is dit 1 eiwit, 1/2 tussendoor en 1 groentenportie.